Korona ohjeistus Kuopion kaupunki 31.1.-12.2.2021

01.02.2021

Vapaa-aika ja hyvinvointi

Tuoreimmat uutiset

Kuopion kaupungin hyvinvointipalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 30.1.2021 alkaen - ennakoinnilla halutaan estää tautitilanteen paheneminen

Kuopio on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 18.1.2021 ja tilanne on edelleen vakava. Kuopion kaupungin johtokeskuksen johtoryhmässä päätettiin tänään 29.1.2021 uusista toimista ja rajoituksista, ettei tauti tarttuisi laajasti ja Kuopio joutuisi leviämisvaiheeseen.

Kaupungin hyvinvointipalveluissa halutaan uusilla suosituksilla ja rajoituksilla suojata erityisesti riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä estää tartuntojen leviäminen. Tällä ennakoinnilla rauhoitetaan tilannetta ja pyritään välttämään pidempiin sulkuihin joutuminen. Kyseessä on lyhytaikainen toimenpide kaikkien yhteiseksi hyväksi. Meillä jokaisella on nyt vastuu noudattaa ohjeita.

Liikuntapaikkapalvelut

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan asiakkailta 30.1.-12.2.2021 väliseksi ajaksi:

Vehmersalmella

⦁ koulun liikuntatilat

⦁ kuntosali

⦁ Majakan liikuntasali

Kuntolaakson ja Tahko Span uimahallit

Kuopion kaupungin hallinnoimat kuntosalit

Kuopion kaupungin sisäliikuntatilat (mm. Kuopio-halli, Lippumäen ylipainehalli ja Niiralan jäähalli)

Koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö

Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat

Rajoitukset eivät koske yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua Kuopion alueen urheiluakatemian 1. ja 2. tason urheilijoille.

Rajoituksia tarkastellaan uudelleen 4.2.2021 mennessä. Tuolloin arvioidaan toiminnan mahdollinen jatko, alkaen alle 18-vuotiaiden harjoittelutoiminnasta 13.2.2021 alkaen.

Kansalaistoiminnan palvelut

Kuopion kaupungin ohjattu ryhmäliikunta keskeytetään ajalla 30.1.-12.2.2021.

Elokuvatoiminta Kino Kuvakukossa jatkuu voimassa olevien yleisötilaisuusrajoitusten sekä turvallisuus- ja hygieniaohjeiden mukaisesti

 Vehmertupa on auki 4.2. klo 9 alkaen.

Asukastuvat ovat avoinna lukuun ottamatta Neulamäen kirjaston asukastoiminnan tilaa, joka toimii myös kirjaston lukusalina. Lukusalit ovat poissa käytöstä tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti.

Asukastoiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumis-, turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kirjastopalvelut

Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteet ovat avoinna voimassa olevien viranomaisohjeiden ja kirjaston varautumissuunnitelman mukaisin kiihtymisvaiheen palveluin, joita 30.1.-12.2.2021 välisenä aikana supistetaan Kuopion kirjastojen osalta vielä seuraavasti:

Kirjastojen lukusalit ja lukupaikat ovat poissa käytöstä.

Asiakaspäätteistä jätetään käyttöön vain viranomaisasiointiin tai aineistonhakuun tarkoitetut päätteet.